Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Inredningskedjan på offensiv – rullar ut fem nya butiker före midsommar

Publicerad: 25 april 2022, 08:31

Lagerhaus fortsätter att fylla vita fläckar på Kartan. Först ut bland nyetableringarna är Sollentuna Centrum som öppnar på onsdag.


Ämnen i artikeln:

LagerhausHeminredning

Sollentuna Centrum, Tyresö och Solna Centrum är de första stoppen när Lagerhaus fortsätter sin etableringsturné genom landet.

Butiken i Sollentuna blir inredningskedjans 51:a i landet och 15:de i Stockholmsregionen som just nu är i fokus för etableringarna. 

Även Avion i Umeå samt Töckfors i Värmland kommer att få Lagerhausbutiker innan midsommar.

2021 landade Lagerhaus omsättning på drygt 350 miljoner. Framför allt lyckades bolaget vända röda siffror till svarta och levererade ett plusresultat på 12,6 miljoner kronor. 

Enligt bolaget ser fjolårets starka resultat ser ut att upprepas och till och med överträffas.

– Vi fortsätter vår starka resa. Så här efter pandemin älskar vi att återigen kunna möta våra kunder i butikerna. Nu får vi tillfälle att göra det på ännu fler platser i landet. Trots att kunderna i strid ström återvänt till butikerna är tappet på e-handeln marginellt, vilket gett oss en stark tillväxt, säger vd Martin Almerud. 

Under det senaste året har kedjan öppnat i snitt en butik i månaden och planerar att hålla samma takt efter sommaren. Dessutom kommer en del befintliga butiker att byggas om och relanseras.

– Vi är i dag så gott som klara i förhandlingarna gällande ytterligare en handfull butiker som vi räknar med öppna direkt efter sommaren, säger Martin Almerud.

I slutet på mars meddelade inredningskedjan att dåvarande vd Jerker Levin valt att kliva av. I stället kliver Anette Yngvesson, som är en del av ägargruppen, in i november. Fram tills dess sitter förre finanschefen Martin Almerud på vd-stolen.Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

LagerhausHeminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev