Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ikea utvecklar fyndhörnan – öppnar second hand-butiker i alla varuhus

Publicerad: 25 mars 2021, 10:12

Ikea lanserar secondhandavdelningen Cirkulärbutiken i samtliga varuhus. “Med Cirkulärbutiken vill vi inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet”, säger hållbarhetschefen Jonas Carlehed.


Ämnen i artikeln:

HeminredningButikskonceptIkea

Läs mer: Bildspecial: I dag öppnar Ikeas unika butik – kolla in alla detaljer i konceptet här

Cirkulärbutiken är en vidareutveckling av Fynd-hörnan som redan tidigare arbetade med att packa om varor om minska spillet. Nu får avdelningen en ny layout och tar dessutom emot begagnade Ikeamöbler.

Satsningen är en del i Ikeas hållbarhetsstrategi och målsättning om att uppnå en helt cirkulär affärsmodell år 2030. Det innebär att alla varuhusets produkter ska designas utifrån cirkulära principer och av förnybara och återvunna material. Samtidigt vill man göra det enklare för kunderna att återvinna och återanvända.

– Att förlänga livet på våra produkter är ett arbete vi gör tillsammans med våra kunder. Vi tror att det är viktigt att hållbarhet blir en naturlig del i samtalen med våra kunder och att vi kan dela med oss vår kunskap om att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, säger Jonas Carlehed.

Läs mer: Ikea vill öppna fler second hand-butiker: ”Hitta en modell som vi kan skala upp”

Helen Preutz (tjänstledig)

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev