Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ikea står redo att öppna ytterligare en planeringsstudio: ”Vill ge kunderna fler alternativ”

Publicerad: 19 juli 2021, 08:42

Foto: Daniel Norman

Under hösten öppnar Ikea ytterligare en planeringsstudio. Den nya butiken kommer att ligga mitt i centrala Göteborg. ”Människor besöker i dag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver”, säger Reza Shomal, utvecklingschef på Ikea Sverige.


Ämnen i artikeln:

IkeaButikskoncept

Ikeas satsning på planeringsstudios fortsätter. Under hösten öppnar möbeljätten nästa studio på Kungsgatan i centrala Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. Butiken kommer att vara 95 kvadratmeter stor. 

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Göteborg och hoppas att de är lika nyfikna som vi är på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats och göra det lättare för fler att ta del av vår heminredning. Samtidigt vill vi i detta innovationsprojekt lyssna på och lära oss av våra kunder så att vi kan fortsätta utveckla våra butiksformat tillsammans, säger Anders Henricsson, Varuhuschef på Ikea Bäckebol, i en kommentar. 

Planeringsstudion i Göteborg är del av en större satsning som Ikea kommunicerade i mitten av juni. I ett tiotal städer runtom i landet kommer Ikea att öppna planeringsstudios för att bli mer tillgängliga på platser där de inte finns i dag. 

– Människor besöker i dag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver. I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet att komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, sig Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige.

Ikeas ambition är att öppna planeringsstudios i ett tiotal svenska städer redan under 2021. Formatet är under utveckling och de nya enheterna kommer därför till en början att vara temporära. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

IkeaButikskoncept

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev