Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ikea öppnar för hemleverans av mat – när restaurangerna begränsas

Publicerad: 1 mars 2021, 06:07

Folkhälsomyndigheten skärper restriktionerna för serveringsställen på handelsplatser. Nu agerar Ikea för att bidra till minskad smittspridning och tillåter bara en sittande gäst per bord – men utforskar också nya lösningar för att nå ut.


Ämnen i artikeln:

HeminredningRestaurangIkeaCorona

Efter nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten agerar Ikea och sänker antalet tillåtna besökare per bord från fyra till en.

– Våra restauranger är en viktig del av den totala kundupplevelsen på Ikea. Därför håller vi restauranger och bistros i våra varuhus fortsatt öppna för att erbjuda våra kunder såväl varm som kall mat, drycker och bakverk, säger Marcus Carlsson, landschef för Ikea Food.

Sedan tidigare har Ikea värdar i sina restauranger som tar hand om besökarna och guidar dem rätt. Restaurangerna är även möblerade med mycket luft mellan borde och dessutom har städningen utökats i lokalerna.

– Ikea har under pandemin löpande ställt om och nu fortsätter vi den resan genom att utforska hur vi skulle kunna utveckla helt nya mat-erbjudanden med hjälp av digitala lösningar kring hemleveranser, click and collect eller take away från våra restauranger och vår butik – Swedish Food Market, säger Marcus Carlsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev