måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ikea etablerar mindre butiker i svenska städer – här öppnar den första

Publicerad: 22 juni 2021, 05:17

Ikea öppnar mindre butiker runt om i Sverige.

Ikea öppnar mindre butiker i tiotalet svenska städer. Norrköping är först ut. ”Det ger oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag”, säger utvecklingschefen Reza Shomali.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ikea testar att öppna mindre butiker i tiotalet svenska städer under 2021. 

– Människor besöker i dag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver. I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Reza Shomali i en kommentar. 

I butikerna kommer kunden att kunna träffa Ikeas heminredningsexperter för att få hjälp att planera sina hem samt beställa produkterna och få dem levererade till vald plats. Det går emellertid inte att köpa några produkter i butikerna och ta med sig dem hem direkt. 

Tanken är att butikerna ska ligga i populära köpcentrum och handelskvarter. Då detta är ett test är butikerna inledningsvis temporära, både format och plats ska utvärderas innan beslut om mer långsiktiga etableringar tas. 

Den första öppnar i Ingelsta shopping utanför Norrköping i september. Verksamheten kommer att driftas av varuhuset i Linköping. 

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Norrköping och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats och göra det lättare för fler att ta del av vår heminredning. Samtidigt vill vi i detta innovationsprojekt lyssna på och lära oss av våra kunder så att vi kan fortsätta utveckla våra butiksformat tillsammans, säger Maria Ängsberg, varuhuschef för Ikea i Linköping. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev