Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ica Maxi går om Stora Coop – öppnar 90:e stormarknaden: ”Framtidens butik”

Publicerad: 17 juni 2021, 13:55

Ica Maxi och Apotek Hjärtat öppnar våren 2023 i Åkersberga nordost om Stockholm. Byggnaden ligger vid infarten till orten och byggs i trä.

Ica Fastigheter köpte marken i Åkersberga slutet av 2016. Nu är det klart att Ica Maxi och Apotek Hjärtat öppnar där. ”Vi bygger framtidens butik”, säger handlaren Claude Schaffert.


Ämnen i artikeln:

Ica MaxiApotek Hjärtat

Ica Fastigheter köpte 2016 en 30 000 kvadratmeter stor tomt i Åkersberga i Österåkers kommun nordost om Stockholm.

I höst börjar Ica Maxi och Apotek Hjärtat att byggas.

– Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken. Vi kommer att bygga framtidens butik med bageri, manuell färskvarulinje, och generellt stort fokus på färskvaror, måltider och hållbarhet. Dessutom kommer vi erbjuda de viktigaste produkterna för hemmet, säger handlaren Claude Schaffert som i dag driver Ica Kvantum i Åkersberga.

Apotek Hjärtats nya vd Eric Lundberg ser fram emot öppningen våren 2023.

– Många kunder uppskattar smidigheten i att kunna köpa apoteksvaror och matvaror vid samma tillfälle. Det här är en viktig etablering som kommer göra vardagen enklare för våra kunder i Åkersberga.

Fastigheten vid infarten till Åkersberga blir enligt Ica Fastigheter bolagets mest hållbara butiksfastighet hittills – med en byggnation i trä, solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och närliggande Österåkers golfklubb.

– Österåker är en snabbväxande kommun och en viktig marknad för Ica. Vi vill fortsätta att satsa i området, säger Ica Fastigheters vd Anna Nyberg.

Ica har för närvarande 88 stormarknader och nästa höst konverteras Ica Kvantum i Bollnäs till Ica Maxi.

Investeringen i Åkersberga innebär att Ica Maxi kommer upp i 90 enheten och passerar Stora Coop som för närvarande finns på 89 platser i Sverige.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica MaxiApotek Hjärtat

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev