Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Hit vill den tyska byggvarujätten: ”Strategiskt helt rätt för oss”

Publicerad: 8 oktober 2021, 05:48

Hornbach vill till Jönköping.

Foto: Kristoffer Olsson

Hornbach vill till Jönköping. ”Det geografiska läget är idealiskt”, säger Andreas Larsson, marknadschef för kedjan i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Hornbach

Market kunde för några veckor sedan avslöja att Hornbach ökat försäljningen kraftigt i Sverige under pandemin.  

Senaste verksamhetsåret, som tog slut 28 februari, omsatte kedjans svenska verksamhet 2 456 miljoner kronor, vilket är 516 miljoner kronor än året innan. 

Andreas Larsson sa då till Market att det fanns konkreta planer för ytterligare byggvaruhus i Sverige – men ville inte avslöja var. 

Nu kommer beskedet att kedjan vill etablerar sig i Jönköping. Planerna är att Hornbach ska öppna ett byggvaruhus i Hedenstorp. 

En avsiktsförklaring har tecknats med kommunen om ett köp av en tomt på 27 000 kvadratmeter. På den är tanken att en 11 000–12 000 kvadratmeterstora butikslokal ska byggas. I ett första steg måste Tekniska nämnden godkänna avtalet. 

– Vi på Hornbach uppskattar den goda och kreativa dialogen vilket nu lett fram till denna avsiktsförklaring. Strategiskt är Jönköping som stad helt rätt för Hornbach att etablera sig i och det geografiska läget vid riksväg 40 är idealiskt, säger Andreas Larsson i en kommentar.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Hornbach

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev