Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Heta sportvarumärket öppnar nytt flaggskepp i Stockholm: ”Fullträff med bästa läge”

Publicerad: 15 april 2021, 08:44

Under Armour satsar i Sverige. Till hösten öppnar sportvarumärket en ny flaggskeppsbutik på Hamngatan i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Hösten 2019 öppnade Under Armour sin första svenska butik, i Mall of Scandinavia i Solna. Sedan dess har de även öppnat en outlet i Hede Fashion Outlet i Kungsbacka.

Och i höst är det dags för ytterligare en butik. Den här gången på Hamngatan 30-32, mitt emot Gallerian i centrala Stockholm.

Bakom satsningen ligger företagen Nordic Retail & Sports (NRS) och MNO Sport.

– Vi har under en tid sökt rätt läge för vårt andra ”brand house” och känner att vi fick en fullträff med bästa läge på Hamngatan. När alla delar av nya Sergelstan står färdigbyggda blir den ett naturligt nav i Stockholms innerstad med ett rikt och myllrande folkliv under stora delar av dygnet, säger Peter Lindståhl, vd på NRS.

Läs mer: Media Markt stänger i prestigeläget – och närmar sig svarta siffror

Butiksytan är på 270 kvadratmeter och Peter Lindståhl lovar en butik som sticker ut i mängden.

– Upplevelsen kommer att bli magisk. Att vi dessutom kan göra det under pågående pandemi visar hur starkt vårt varumärke är, säger han.

– Ända sedan jag började arbetet med att etablera Under Armour på den nordiska marknaden har jag önskat en butik i centrala Stockholm. Samarbetet med NRS, som är proffs på retail, har gjort denna önskan möjlig. Läget och lokalen är precis det vi letat efter, säger Andreas Runemark, försäljningschef för Under Armour Norden.

MNO Sport omsatte 18,7 miljoner kronor räkenskapsåret som avslutades den sista juni 2020. Rörelseresultatet landade på -0,8 miljoner kronor.

NRS redovisade en omsättning på 3,5 miljoner kronor och ett rörelseresultat på -0,3 miljoner kronor räkenskapsåret 2019.

Läs mer: Hajpade sportvarumärket öppnar sin första nordiska butik: ”Hela bredden”

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev