Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här vill teleoperatören labba med sina kunder: ”Lära oss om framtiden”

Publicerad: 10 december 2020, 12:50

Teleoperatören satsar på en butik där nästa generations produkter står i fokus. I dag öppnar Tele2 Labb i Täby centrum. ”Butiken kommer att förändras löpande utifrån nya produkter och kundbehov”, säger Karolina Wittgren, chef för butiksverksamheten.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikButikskoncept

Själva kallar det de en modulär hybridbutik. I dag öppnar Tele2 Labb i Täby centrum. En butik där besökarna kan se och testa framtidens produkter.

– Vi vill driva utvecklingen framåt med smartare produkter och tjänster. Tele2 Labb är byggd modulärt och kommer att förändras löpande utifrån nya produkter och kundbehov. Det blir en plats där vi kan lära oss om framtiden tillsammans med våra kunder. Tills vidare begränsar vi antalet besökare kraftigt, men vi kommer ändå lära oss mycket och därmed stå redo med ännu smartare butikskoncept när pandemin är över, säger Karolina Wittgren.

Bland annat är butiken först i världen med att ha en 5G-basstation för att besökarna ska kunna testa produkterna med den uppkopplingen.

En maskin som trycker mobilskal med egna bilder, Xiaomis smarta laser- och miniprojektorer och värstinglurar från Sony  är andra saker som utlovas.

Butiken är uppbyggs i moduler som kan förändras hela tiden.

Besökarna kan också uppleva Google Nest Hub och ett helt ekosystem av smarta produkter.

Tele2 lanserar också ett nytt servicekoncept i butiken där kunden kan få rådgivning, support, hjälp med installation och annat.

– Vi vill uppmuntra besökare att labba och fundera kring framtidens produkter och behov tillsammans med oss. Besökare med mindre teknisk erfarenhet kan få hjälp på traven av våra experter, medan teknikfantaster säkert kan lära oss något samtidigt som vi visar dem nya produkter. Butiken blir en öppen hubb där vi snabbt kan testa, omforma och utveckla tillsammans med våra kunder, säger Karolina Wittgren.

På grund av pandemin kommer antal besökare som får vistas i butiken samtidigt kraftigt att begränsas inledningsvis. Andra åtgärder har också vidtagits, bland annat finns en temperaturmätare vid entrén.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HemelektronikButikskoncept

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev