lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här testar Reitan obemannat: ”Ambitionen är att konceptet ska växa betydligt”

Publicerad: 10 juni 2020, 08:05

Nu öppnar Pressbyrån sin första obemannade butik. ”Med Pressbyrån Go kan vi erbjuda convenience på ett nytt sätt”, säger Mariette Kristenson, vd för ägaren Reitan Convenience Sweden.

Ämnen i artikeln:

Butikskoncept7-ElevenPressbyrånReitanDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Pressbyrån och 7-Eleven får obemannade butiker: ”Ytor där vi inte kunnat öppna”

Market kunde redan i höstas berätta att Pressbyrån och 7-Eleven får obemannade butiker.

– Vi tror att vi kommer att kunna börja bygga en pilot under första kvartalet nästa år som ska så färdig under andra, sa Kristian Dahlman, konceptansvarig för ägaren Reitan Convenience Sweden då.

I morgon öppnar Pressbyrån sin första obemannade butik. Den ligger på Strandbergsgatan på Kungsholmen i Stockholm. Konceptet går under namnet Pressbyrån Go.

– Våra drygt 300 Pressbyrån-butiker runtom i Sverige är vår ryggrad som drivs med stort hjärta och mycket stolthet. Samtidigt ser vi en trend i samhället där människor i högre utsträckning vill handla på sina villkor, nu mer än någonsin. Med Pressbyrån Go kan vi erbjuda convenience på ett nytt sätt och vår ambition är att konceptet ska växa betydligt under de kommande åren, säger Mariette Kristenson.

Mariette Kristenson, vd för Reitan Convenience Sweden och affärsutvecklingschefen Maria Isaksson i den nya pilotbutiken.

För att kunna handla måste kunden ladda ned en app. Med hjälp av en QR-kod kan den sedan komma in i butiken. Varorna registreras automatiskt i en virtuell varukorg med hjälp av kameror i taket och integrerade vågsensorer.

– Tekniken bakom Pressbyrån Go gör att kunden inte behöver göra något annat än att plocka sina varor. Allt registreras automatiskt vilket kommer vara en helt ny upplevelse på den svenska marknaden. Vi har valt en flexibel lösning som gör att vi lätt kan anpassa oss och vidareutveckla konceptet i takt med att vi lär oss mer om hur kunderna tar till sig den nya butiken, säger Maria Isaksson, affärsutvecklingschef för Reitan Convenience Sweden.

Pilotbutiken är en integrerad del av en större butik.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev