Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här tar Jysk sitt pick och pack och flyttar över länsgränsen

Publicerad: 29 september 2021, 08:29

Jysk flyttar butiken från Örkelljunga.

Foto: Kristoffer Olsson

Jysk är trångbodda i Örkelljunga – och flyttar butiken över länsgränsen. ”Vi hittade ingen lämplig lokal i norra Skåne”, säger kommunikationschef Daniel Persson.


Ämnen i artikeln:

Jysk

Jysk har en butik i Örkelljunga i Skåne. I maj flyttas den över länsgränsen till småländska Markaryd. Det rapporterar Smålänningen. 

– Vi är trångbodda i Örkelljungabutiken och har inte hittat någon lämplig lokal i norra Skåne utan kollade då i de närliggande kommunerna. I Markaryd hittade vi en lokal, i direkt anslutning till Dollarstore, som vi tror passar oss perfekt, säger Daniel Persson till tidningen. 

Butiken kommer att ligga i närheten av E4:an. Men det är inte bara det som lockat Jysk till Markaryd, enligt honom. 

– Inte bara E4, utan också att det finns ett handelsområde, vilket underlättar både för kunder som vill komma till oss och för de leveranser vi har av våra produkter. Vår förhoppning är att kunderna som i dag handlar i Örkelljunga, kommer tycka att det är värt att köra till Markaryd och handla i framtiden, säger Daniel Persson.

Planen är att den nya butiken ska öppna i maj 2022. Jysks förhoppning är att samtliga anställda i Örkelljunga-butiken ska vilja arbeta i Markaryd i stället. 

Jysk har tidigare funnits i Markaryd, men då i Strömsnäsbruk. 

– Den stängdes för några år sedan och flyttade till Ljungby, bland annat i samband med ombyggnaden av E4, säger Daniel Persson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Jysk

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev