söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här storsatsar Lyko: ”Utgör över en femtedel av vår totala försäljning”

Publicerad: 16 juni 2021, 10:29

Lyko öppnar en flaggskeppsbutik i centrala Oslo.

Lyko storsatsar i Oslo. Bolaget öppnar ett flaggskepp på den norska huvudstadens paradgata Karl Johan. ”Vi har ett starkt momentum i Norge”, säger vd Rickard Lyko.

Ämnen i artikeln:

Lyko

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lyko öppnar en flaggskeppsbutik i cetrala Olso. Den kommer att ligga på stadens paradgata Karl Johan. 

– Vi har ett starkt momentum i Norge, som i dag utgör över en femtedel av vår totala försäljning. Vi gör denna satsning nu för att kliva upp till nästa nivå. Förra året stärkte vi vår varumärkeskännedom väsentligt och försäljningen online ökade kraftigt tack vare lyckade reklamsatsningar, säger Rickard Lyko i en kommentar. 

Bolaget ser butiken som ett komplement till e-handeln. Ambitionen är att det ska vara en inspirerande plats för skönhetsintresserade där Lyko ska visa upp ett urval av sitt sortiment. 

Fokus kommer att ligga på inspiration och rådgivning. Butiken kommer också att fungera som en viktig lanseringsplattform. Ytan blir 450 kvadratmeter och butiken kommer att sysselsätta ett 20-tal personer, inklusive frisörer och hudterapeuter. 

– Vi har länge letat efter ett cityläge i Oslo, eftersom vi vet att det är viktigt att vara där kunderna är. Vår tro är att detta läge kommer vara bland de attraktivaste så snart den fysiska handeln tar fart. Vi öppnar även ett kontor i samma byggnad, då vi ser goda synergier när vi har nära till våra kunder och produkter, säger Rickard Lyko. 

Premiären är planerad till mitten av oktober. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev