Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här stänger Nilson Shoes: ”Det är besvärligt i storstäderna”

Publicerad: 24 februari 2021, 08:19

Foto: Jamin Pirnia

Ytterligare en butik klappar igen på Kungsgatan i centrala Göteborg. Det är Nilson Shoes som lägger ned. ”Vi får ingen lönsamhet i många av citybutikerna”, säger vd Magnus Nilsson.

Ämnen i artikeln:

SkorCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Nilson Shoes lägger ned sin butik i Kungspassagen i centrala Göteborg.

– Det är bristande lönsamhet på grund av pandemin helt enkelt. Sedan vet jag att det görs mycket ombyggnader i området och att det är ganska många som har flyttat. Det är väldigt besvärligt på Kungsgatan. Vi stängde ju vår Din Sko-butik för något år sedan. Det är besvärligt i storstäderna på grund av pandemin, säger Magnus Nilsson till Göteborgs-Posten.

Förra året sjönk försäljningen av skor med 33 procent visar statistik från Svensk Handel. Magnus Nilsson säger att situationen i storstäderna är värre än så.

– Göteborg och Stockholm har tappt mer än 33 procent i cityläge. Mindre orter och köpcenter har klarat sig lite bättre, men kunderna undviker citykärnorna. Det finns tyvärr en allmän rekommendation att inte handla i butik och det drabbar oss ganska hårt, säger han.

Det finns fler Nilson Shoes-butiker i centrala Göteborg. I dagsläget är det inte aktuellt att stänga någon annan av dem.

– Nej, inte just nu. Man för ju oftast en diskussion med hyresvärdarna och så länge kontrakten gäller så är vi ju bundna av det. Så det är inget aktuellt just nu, säger Magnus Nilsson.

Han anser att hyresnivån för deras del, generellt sett, är för hög i storstäderna.

– Om man tappar mer än 30 procent är allting för dyrt. Personal har vi kunnat minska en del och vi har en del korttidspermitteringar och har fått en del omställningsstöd som ska balansera detta med hyrorna.

Magnus Nilsson tror att även våren kan bli tuff för skohandeln men hoppas att situationen ska förbättras till sommaren. Tills dess handlar det bara om att överleva.

– Vi får ju ändå lite bidrag, så att vi kan hanka oss fram. Men det är väldigt tufft, säger han till Göteborgs-Posten.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev