Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här sår Boris Lennerhov ett nytt frö: ”Kommer inte stå i butiken på lördagar”

Publicerad: 10 september 2020, 05:43

22 oktober slår butiken Blomsterhavet upp portarna på Beared i Varberg. En av männen bakom satsningen är Gekås avgående vd Boris Lennerhov. ”Trädgårdsbranschen växer snabbt och detta är ett bra läge för butiken”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Heminredning

Läs mer: Nu kan Boris Lennerhov äntligen gå vidare: ”Kallar det för passionärsliv”

– Tanken var att jag skulle ha slutat som vd vid det här laget. Men detta är ingen verksamhet som konkurrerar med Gekås, säger Boris Lennerhov till Hallands Nyheter.

Det handlar om trädgårdshandel. Butiken, som kommer ligga granne på Coop på Beared, blir 1 100 kvadratmeter stor. Till det kommer 900 kvadratmeter utomhushandel.

– Vi ska öppna den 22 oktober. Det här är ett projekt ihop med Håkan Johansson, som äger fastighetsbolaget. Vi känner varandra sedan länge och är affärskompanjoner inom andra projekt, säger Boris Lennerhov  som avslöjar att han själv kommer att han själv kommer ha en tillbakadragen roll som styrelseordförande.

– Jag kommer inte stå i butiken på lördagarna.

Magnus Eriksson, grossist på Hembergs Trädgårdsprodukter i Halmstad, är även han delägare.
Vd för verksamheten blir Karl-Olof Andersson, som tidigare drivit en Blomsterlandet samt varit Ica-handlare.

Sällskapet utesluter inte att det kan bli fler butiker i framtiden. Boris Lennerhov påpekar för tidnignen att det inte finns några konkreta planer för expansion.

– Det är inte så att vi redan har siktat in oss på Kungsbacka, Falkenberg eller så. Nu är det butiken i Varberg som gäller.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Heminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev