Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar kinesiska snabbväxaren första svenska butiken: ”Banbrytande”

Publicerad: 3 februari 2020, 08:45

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi satsar i Sverige och öppnar en Mi-store i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. ”Det blir en rolig och inspirerande miljö”, säger Krister Sundquist, vd för varumärkets distributör East & West Distribution.


Ämnen i artikeln:

Hemelektronik

Under våren öppnar Xiaomis första svenska Mi-store i Westfield Mall of Scandinavia.

– Genom öppningen kan vi erbjuda våra besökare det mest banbrytande inom teknik och elektronik. Xiaomis produkter kommer för första gången att finnas i en fysisk butik i Sverige, säger Lars-Åke Tollemark, Norden-chef för gallerians ägare Unibail-Rodamco-Westfield.

Snabbväxande Xiaomi är nummer tre i världen efter Apple och Samsung när det kommer till smartphones. Deras el-scootrar, robotdamsugare och aktivitetsarmband är också populära.

– Xiaomis idé, att skapa kvalitativa tekniska produkter för alla, är något vi är övertygade om passar perfekt för den svenska konsumenten. Westfield Mall of Scandinavia kändes som det naturliga valet för oss i den här satsningen och det kommer att bli en rolig och inspirerande miljö där vi äntligen får möjlighet att träffa våra kunder på riktigt, säger Krister Sundquist.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Hemelektronik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev