Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar Dollarstore nummer 127: ”Vissa städer tar lite längre tid att komma i fas med”

Publicerad: 8 augusti 2022, 06:00

Dollarstore fortsätter att växa i Sverige.

Foto: Pressbild

Dollarstore fortsätter att växa. I oktober öppnar kedjan sitt 127:e varuhus i Sverige. ”Bara väntat på rätt läge”, säger distriktschefen Henrik Larsson.


Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Dollarstore fortsätter att växa. I oktober öppnar kedjan ett varuhus i Kalmar. Det rapporterar Kalmar Posten. 

– Allt kan alltid hända, men planen är 21 oktober. Butikspersonalen ihop med ett byggteam går in i lokalen i början av oktober och börjar bygga upp butiken, vilket innebär att den byggs på 15 dagar ungefär, säger Henrik Larsson till tidningen. 

Varuhuset kommer att ligga intill Modehuset på Hansa city-området. 

– Vår lokal blir som en förlängning av Modehuset, fast med egen entré. Det blir en butik på cirka 2300 kvadratmeter, vilket är lite under medel jämfört med de flesta varuhusen vi har. 

Henrik Larsson berättar vidare att 10-12 personer kommer att arbeta där, inklusive butikschef. 

– Butikschefen är tillsatt men jag kan inte gå ut med vem det är ännu. Nu är vi i slutskedet med att bjuda in till intervjuer för butikspersonal och vi har fått in över 250 ansökningar. 

Etableringen i Kalmar blir nummer 127 för Dollarstore. Kedjan finns redan på närliggande orter som Nybro, Borgholm och Oskarshamn. 

– Kalmar är en stor attraktiv stad, och där har vi bara väntat på rätt läge. Det har vi fått nu på Hansa city, som är ett attraktivt området i Kalmar. Vi öppnade i Nybro för sex år sedan, i Borgholm för två år sedan och i Oskarshamn för snart fem år sedan. Det har varit önskvärt att öppna i Kalmar i flera år, men vissa städer tar lite längre tid att komma i fas med och det gäller att hitta rätt läge, säger Henrik Larsson. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev