Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här öppnar Coop sina första obemannade butiker: ”Ska på sikt resultera i fler”

Publicerad: 2 juli 2020, 07:57

I höst öppnar Coop två obemannade butiker i Gävle. Det blir startskottet för en större satsning på konceptet.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorButikskonceptCoop

Lifvs och Automat var först ut med obemannade butikskoncept. Nu ger sig Coop in i matchen och konsumentföreningen Coop Mitt blir först ut med två pilotbutiker i Gävle.

– Satsningen på obemannade butiker är ett sätt för oss att finnas på fler platser där vi ser potential. Samtidigt erbjuder vi en lösning för kunder som vill kunna besöka en Coop-butik oavsett tid på dygnet. Det blir även möjligt för oss att nå fler kunder under högsäsonger eller lov – på exempelvis skidorter eller under speciella evenemang. På sikt hoppas vi att pilotprojektet ska resultera i fler obemannade butiker runt om i vårt område, säger Meta Persdotter, vd Coop Mitt.

Pilotbutikerna i Gävle, som rullas ut under hösten, beskrivs som startskottet för Coops satsning på obemannade butiksmoduler. Som Market berättade i går har Coop utvecklat en självscanningsapplikation som bland annat möjliggör obemannade butiker.

– Satsningen handlar om att fler ska kunna handla god mat när det passar dem. Detta är ett sätt för oss att tillsammans med våra medlemmar driva mat-Sverige framåt, skapa nya möjligheter för våra konsumenter och med hjälp av den digitala utvecklingen erbjuda en ny typ av shoppinglösning, säger Magnus Johansson, vd i Coop Sverige.

Läs mer: Efter obemannade butiken – nu ska Kristenson göra Pressbyrån ännu snabbare

Ellen Larsson

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News