söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här går startskottet på Ikeas storsatsning i Stockholm – ska öppna fyra butiker

Publicerad: 16 mars 2021, 08:09

Ikea öppnar en planeringsstudio i Bromma Blocks. Det är första steget i en större satsning i Stockholmsområdet. Fram till 2025 ska flera nya butiker öppnas i olika format.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Under de senaste åren har Ikea öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef för Ikea i Sverige.

Ikeas planeringsstudio är ett mindre butiksformat där kunder kan få hjälp med att planera och beställa heminredningslösningar till kök, sovrum och förvaring.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och vi ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger regionchef Cia Fritzon.

Regionchefen Cia Fritzon och landschefen Lenar Herder.

Planeringsstudion öppnar i sommar. Där kommer 25 personer att arbeta.

Satsningen är en del i en större satsning på Stockholmsområdet där Ikea kommer att öppna fyra butiker i olika format. Samtidigt investerar möbeljätten i sina varuhus i Kungens Kurva i Huddinge och Barkarby i Järfälla.

Totalt väntas Ikea nyanställa 500 personer till satsningen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev