Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här både gasar och bromsar Apoteket: ”Vi jobbar med lönsamhet”

Publicerad: 24 januari 2022, 06:54

Anrika Apoteket Svanen i centrala Lund har renoverats. Samtidigt väljer Apoteket att stänga flera enheter på orten.

Foto: Pressbild

Kulturapoteket Svanen i centrala Lund har renoverats. Samtidigt väljer Apoteket att stänga två enheter på orten. ”Vi jobbar med lönsamhet”, säger distriktschefen Mohammed Mahdi.


Ämnen i artikeln:

Apotek

Apoteket Svanen i centrala Lund är ett av Europas äldsta, fortsatt verksamma, apotek. Det grundandes redan 1627 och har legat på samma plats, mitt emot domkyrkan, sedan 1647. 

Under hösten har det restaurerats. 

Apoteket både gasar och bromsar i Lund. Samtidigt som bolaget satsar på Svanen stängs enheten vid Mårtenstorget liksom den på Sankt Lars, rapporterar Skånska Dagbladet. 

– Vi jobbar med lönsamhet. På Mårtenstorget kunde vi inte nå det målet. Vi har gjort investeringar, men vi lyckades inte, säger Mohammed Mahdi till tidningen. 

Investeringarna på Svanen har också spelat in. 

– Det ligger nära Mårtenstorget och vi valde att koncentrera oss dit, fortsätter han. 

Apoteket på Mårtenstorget stängde i mitten av oktober. I december avvecklades verksamheten vid Sankt Lars. Även här låg dålig lönsamhet bakom beslutet. 

– Vi fortsätter nu att investera i de återstående apoteken vi har i Lund. Förutom Svanen är det Linero och Dalby. Men vi tittar alltid på nya möjligheter. Det är inte helt uteslutet att vi inte kommer tillbaka på fler platser i Lund. Vi följer utvecklingen, säger Mohammed Mahdi till Skånska Dagbladet.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Apotek

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev