Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Här är Media Markts plan framåt: ”Kommer att öppna ytterligare varuhus”

Publicerad: 8 mars 2022, 08:33

Media Markt siktar på fortsatt expansion i Sverige. I slutet på maj öppnar varuhuset i Mall of Scandinavia och sedan är planen att etablera fler varuhus efter hand. ”Vi har stöd från ägaren”, säger vd Magnus Håkansson.


Ämnen i artikeln:

VaruhusMedia Markt

LÄS MER: Så gick det för Media Markt – här är alla bokslut varuhus för varuhus 

Media Markt har i dagsläget 28 fysiska varuhus i Sverige. Det senaste som öppnade var flaggskeppet på Drottninggatan i Stockholm – som var en flytt från Gallerian.

Trots att kedjans främsta tillväxt sker online ser både Magnus Håkansson och ägaren – MediaMarktSaturn Retail Group – positivt på att expandera med fler varuhus.

– Vi är en omniaktör och det finns vita fläckar på kartan. Öppningen i Mall of Scandinavia visar att vi har ett dokumenterat ägarstöd att växa i Sverige, säger Magnus Håkansson och fortsätter:

– Ägaren har varit i en svår bedömningssituation avseende vilken väg man ska gå och hur mycket man ska satsa. Men vi kommer att öppna ytterligare varuhus under förutsättning att vi kan fortsätta att leverera. Därför blir det ett nytt varuhus i taget som kommer att utvärderas efter hand.

Du har tidigare nämnt en potential för 50 varuhus. Kvarstår den bedömningen?
– Det är ungefär vad som krävs för att täcka hela Sverigekartan som omnikanalaktör, säger Magnus Håkansson. 

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusMedia Markt

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev