Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

H&M stänger klassisk Stockholmsbutik: ”Spelat en väldigt stor roll”

Publicerad: 12 oktober 2021, 12:56

H&M:s Sverigechef Filip Ekvall.

Foto: Pressbild

H&M stänger sin klassiska butik på Hamngatan i Stockholm. ”Den butiken har betytt mycket för oss”, säger Sverigechefen Filip Ekvall till Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

H&M

Tidigare i år har H&M aviserat flera stängningar runt om i Sverige. 

Nu står det klart att kedjan stänger sin klassiska butik på Hamngatan i Stockholm. Det rapporterar Dagens Industri. 

– Det är en butik som spelat väldigt stor roll i H&M:s utveckling under lång tid, och det här berör både kunder och medarbetare. Den butiken har betytt mycket för oss, säger Filip Ekvall till tidningen. 

Ett förändrat kundbeteende ligger bakom beslutet. 

– Det man kunde se redan innan pandemin var att digitaliseringen har satt en helt ny prägel på handeln. Det stora är egentligen att man kan följa kunden på ett helt annat sätt med hjälp av data. På så sätt kan man få ett mycket större kundfokus, och det har alltid varit kärnan i allt vi gör, fortsätter Filip Ekvall. 

H&M har haft en butik på Hamngatan sedan 1970-talet. 

– Det finns alltid ett visst mått av sentimentalitet när man stänger en butik, inte minst när det är en butik som Hamngatan som varit för en fantastisk del av H&M:s utveckling Men behovet av att vara snabbrörliga tvingar oss ibland att ta den typen av beslut. 

Personalen har precis fått besked om avvecklingen. Filip Ekvall säger till Dagens Industri att det just nu pågå ett arbete för att hitta lösningar för berörda medarbetare. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev