Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Friluftskedjan expanderar och breddar – här öppnar nästa butik

Publicerad: 28 mars 2022, 11:07

Jaktia öppnar snart i Malung. Bilden är från butiken i Västerås.

Foto: Simon Wester

Malung blir nästa anhalt för jaktkedjan. Förhoppningen är att attrahera både jakt- och fiskeintresserade i närområdet och turisterna i Sälenfjällen. ”Vi kommer också att ha ett något bredare friluftsutbud” ,säger franchisetagaren Jesper Norell.


Ämnen i artikeln:

ButikJaktia

Butiken öppnar i månadsskiftet maj/juni och blir på cirka 500 kvadratmeter. En femtedel av ytan kommer att upptas av vapenavdelningen.

– Jaktia Malung kommer att täcka en viktig del av den svenska jakt- och fiskekartan där det i dagsläget inte finns någon komplett leverantör av jakt- och fiskeutrustning, säger Lars Martinsson, vd på Jaktia.

Utbudet kommer också att betona övrigt friluftsliv.

– Vi kommer att ha ett något bredare friluftsutbud än många av de andra Jaktiabutikerna med produkter för vandring och annat säsongsbetonat, säger franchisetagaren Jesper Norell.

Butikspersonalen består av en handfull hel- och deltidsanställda varav två som tidigare jobbade på friluftsdistributören Normark innan företaget la ned sin verksamhet i Malung.

– Det känns extra kul att kunna återanställa dessa personer och samtidigt inspirerande att fortsätta jobba med jakt och fiske i dessa fina lokaler, för att ge något tillbaka till bygden, säger Jesper Norell.

Jaktia har francishedrivna 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. Jaktia har även butiker i Norge och Danmark.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ButikJaktia

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev