Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

För få kunder ledde till dålig lönsamhet – nu har Lindex stängt

Publicerad: 31 augusti 2021, 05:43

Lindex har stängt butiken på Stora Södergatan i Lund.

Lindex har stängt sin butik på Stora Södergatan i Lund. För dålig kundtrafik uppges vara skälet.


Ämnen i artikeln:

Lindex

2014 öppnade Lindex sin butik på Stora Södergatan i Lund. Nu har kedjan valt att avveckla verksamheten, något Sydsvenskan var först med att berätta.

– Bakgrunden till beslutet gällande stängningen av vår butik på Stora Södergatan i Lund är att vi tyvärr inte nådde den kundtrafik och lönsamhet som vi behöver, säger kommunikationschef Kristina Hermansson till Market. 

Arbetet med att optimera butiksnätverket är ett ständigt pågående arbete för Lindex. 

– Exempelvis innebär det att se över lokalisering av butikerna men det kan också innebära flytt av butik eller att anpassa butiksytan eller sortimentet. För oss handlar det alltid om att ha våra kunders behov i fokus och att vi på ett lättillgängligt sätt är närvarande där vår kund vill att vi ska vara. Hur vi kombinerar våra fysiska butiker med vår digitala närvaro och hur de kan stärka varandra är en viktig del i vår plan, fortsätter Kristina Hermansson. 

Personalen som arbetade i butiken på Stora Södergatan har fått jobb i en annan av Lindex butiker. Kedjan har ytterligare två enheter i Lund, en fullsortimentsbutik i köpcentrumet Nova och en underklädesbutik på Klostergatan. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lindex

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev