Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Erikshjälpen trycker på gasen igen – och testar nytt koncept

Publicerad: 24 september 2021, 08:01

Erikshjälpen öppnar flera nya butiker.

Erikshjälpen satsar tre second hand-butiker i större städer under hösten. ”Vi vet att många som bor där vill handla hos oss, det syns inte minst i vår e-handel”, säger verkställande chef Anette Alm Gustafsson. I Göteborg testar organisationen ett nytt koncept.


Under oktober och november öppnar Erikshjälpen inte mindre än tre second hand-butiker, två i Sverige (Sollentuna och Göteborg), och en i Norge (Oslo). 

– Det känns jätteroligt att kunna öppna tre nya, upplevelsefyllda second hand-butiker i höst. Vi vet att många som bor i större städer vill handla hos oss, det syns inte minst i vår e-handel, säger Anette Alm Gustafsson i en kommentar. 

Butiken i norska huvudstaden Oslo är först ut med premiär i slutet av oktober. 

– Vår första Oslobutik, som vi öppnade 2018, har varit en succé från dag ett. Intresset har varit jättestort och försäljningen har gått över förväntan. Den butiken ligger en bit från citykärnan, så därför känns det spännande att nu också kunna erbjuda second hand-shopping mitt i centrala Oslo, säger Anette Alm Gustafsson. 

Satsningen görs i samarbete med norska Mariastiftelsen under konceptet M & E Second Hand. 

I mitten av november öppnar butiken i centrala Göteborg. Den kommer att ligga på Rosenlundsgatan. Här testar Erikshjälpen ett nytt koncept där e-handeln knyts ihop med den fysiska butiken. 

På den 550. Kvadratmeter stora ytan kommer det även att anordnas event, föreläsningar och olika samarbete. 

I slutet av november är det premiär i Häggvik i Sollentuna. Butiken blir 570 kvadratmeter och kommer att ligga på handelsplatsen där. 

– Samhället öppnar allt mer och kunder och gåvogivare hittar tillbaka till våra butiker igen – så nu vill vi inte vänta mer, utan i stället satsa med tre nyetableringar i år och även flera nyetableringar under 2022, säger Anette Alm Gustafsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev