Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

En har blivit två när Scorett åter öppnar anrik butik i Karlshamn

Publicerad: 24 september 2021, 09:23

Scorett gör ett omtag i Karlshamn.

Anrika Wallenbergs skor i Karlshamn köptes 2017 av Scorett. Efter en tids ombyggnation återöppnar butiken – nu med två separata entréer för Wallenbergs respektive Scorett. Kassan blir dock gemensam.


Ämnen i artikeln:

ScorettSkor

Efter ett mörkt 2020 med haltande försäljning i linje med resten av skohandeln, tar Scorett-gruppen ny sats.

Ett bevis på detta är återöppningen av den upprustade butiken Wallenbergs skor i Karlshamn. Butiken med anor från slutet av 1950-talet köptes av Scorett 2017 och drevs vidare under sitt gamla namn.

Nu öppnar butiken med ett nytt koncept och denna gång får den dubbla entréer där Wallenbergs respektive Scorett får varsin ingång och avdelning. De två delarna möts i mitten med en gemensam kassa. 

– Karlshamns stadskärna har klarat sig ganska bra genom pandemin och det är ett levande centrum med stark lokal handel i och med att det saknas större köpcenter i utkanten, så det känns roligt att kunna bidra med ytterligare ett butikskoncept, säger Lena Lindström, regionchef på Scorett-gruppen.

Enligt henne har butiken redan fått god respons från kunderna som uppskattar det nya sortimentet och de nya lokalerna. 

– Vi kommer genom Scorett-butiken kunna erbjuda starka varumärken som Novita, K.Cobler, Legend och Strömberg; det blir även ett breddat sortiment av Canada Snow och Dasia, varumärken som vi haft ett något mindre sortiment av på Wallenbergs.

Under 2020 tappade skohandeln 32,4 procent av försäljningen enligt siffrror från .Svensk Handels Stilindex. Scorett var inget undantag med ett tapp på 32,2 procent jämfört med 2019.

Nu har kedjan beslutat sig för att satsa sig ur krisen. Förutom att rusta upp det befintliga butiksnätet breddan kedjan även sitt produktsortiment. Till exempel lanseras heminredning på hemsidan och i utvalda butiker.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ScorettSkor

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev