Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Efter att ha tredubblat fysiska närvaron i Sverige ger sig Kjell & Company ut på vägarna i Norge också

Publicerad: 11 mars 2022, 07:35

Så här kan Kjell & Companys butik hos Cirkle K se ut.

Foto: Pressbild

Kjell & Company har öppnat 292 expressbutiker hos Cirkle K i Sverige. Nu väljer kedjan att testa konceptet i Norge. En pilot har sjösatts där sex stationer är inblandade.


Ämnen i artikeln:

Kjell & Company

LÄS MER: Från 20 till 292 butiker – efter bara ett halvår: ”Magisk matchning” 

– Det är fantastiskt roligt att vi nu tar vårt framgångsrika partnerskap med Circle K till Norge. För Kjell & Company är detta bästa tänkbara bevis för att vårt butik i butik-koncept fungerar, vilket skapar stora möjligheter till ytterligare framtida samarbeten, säger Andreas Rylander, vd och koncernchef för Kjell Group. 

Det var hösten 2020 som Kjell & Company lanserade sin första expressbutik hos Cirkle K. Hittills har det blivit 292 stycken vilket innebär att kedjans fysiska tillgänglighet i Sverige har tredubblats. 

LÄS MER: Vd:n om Kjell & Companys satsning hos Circle K: ”Vi tror att det finns en stor potential” 

David Palm, ansvarig för expresskonceptet.

Foto: Pressbild

Konceptet innebär att Kjell & Company har en egen yta i Cirkel K:s stationer där produkter som mobiltillbehör, laddare, hörlurar och extra batterier finns till försäljning. 

– Vi ser samarbetet med Circle K i Sverige som ett bevis på att vår modell fungerar men känner samtidigt stor ödmjukhet inför att kundernas behov och köpmönster skiljer sig väsentligt på olika marknader. Tillsammans med Circle K i Norge kommer vi genom pilotprojektet lära oss hur vi på bästa sätt skapar kundnöjdhet hos våra norska kunder, säger David Palm, ansvarig för konceptet hos Kjell & Company. 

Av de sex expressbutiker som öppnas inledningsvis finns fyra i Osloområdet, en i Alta och en i Bergen. Piloten ska pågå april–augusti och därefter utvärderas. Cirkle K har cirka 270 bemannade stationer i Norge. 

LÄS MER: Starten har gett mersmak – nu vill Kjell & Company flytta in i fler mackar

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Kjell & Company

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev