Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Dogman uppnår expansionsmål – köper norsk kedja

Publicerad: 8 april 2021, 06:10

Dogman köper den norska kedjan Buster Hund og Katt och uppnår därmed sitt expansionsmål för butiksnätet i Norden. ”Det här är en viktig affär för att stärka vår närvaro i Oslo-området och tillgängliggöra våra varor för fler”, säger vd Pierre Olofsson.


Läs mer: Dogmans offensiv – öppnar butiker på löpande band: ”Vi ser inget tak just nu”

Förvärvet av Buster Hund og Katt innebär att Dogman tar över kedjans åtta butiker, enligt ett pressmeddelande. Genom köpet uppgår Dogmans totala butiksnät till 26 butiker i Norden och bolaget har därmed uppnått sitt satta mål på ett butiksnät om 25 till 30 butiker under 2021.

– Dogmans produkter efterfrågas på bred front i Norge. Det här är en viktig affär för att stärka vår närvaro i Oslo-området och tillgängliggöra våra varor för fler, säger vd Pierre Olofsson i en kommentar.

Fem av de åtta butikerna ligger i centrala Oslo och tre i kranskommuner runt staden. Butikerna varierar i storlek upp till 500 kvadratmeter.

– Affären är ett viktigt steg då vi tar vårt Dogman-koncept och anpassar det för gallerior. Butikerna kommer att skilja sig från våra större enheter, men vi har testat ett liknande galleria-koncept i Bergen vilket tagits emot väl av kunderna. Framgångar och lärdomar från Bergen kommer att ligga till grund för den norska expansionen vi nu står inför.

Affären förväntas bidra med en ökad årsomsättning på 65 miljoner norska kronor på rullande tolv månader. Genom förvärvet omsätter Dogman omkring 500 miljoner per år.

Den norska kedjan har en lokal e-handel som kommer att samordnas med Dogmans e-handel.

– Precis som våra tidigare förvärv ska vi förvalta det bästa med Buster Hund og Katt. Ett exempel är butikernas kompetenta medarbetare och goda prisbild. Självklart kommer vi att utöka Dogman-sortimentet, med fokus på tillbehör.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev