Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Designtorget ser över butiksnätet – stänger två och öppnar en ny

Publicerad: 8 november 2021, 09:07

Designtorget, med vd Emma Klintbo Klingspor i spetsen, har tagit fram en ny strategi. Som ett led i det har butiknätet setts över.

Foto: Pressbild

Designtorget gör förändringar i butiksnätet. Kedjan öppnar nytt på Sergelgatan i Stockholm samtidigt som två andra butiker avvecklas. ”Vi har ett krav på att samtliga av våra butiker ska bidra med lönsamhet”, säger vd Emma Klintbo Klingspor.

Ämnen i artikeln:

Designtorget

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Designtorget har satt en ny strategi för framtiden. Varumärke och erbjudande har setts över för att matcha kundens förväntningar. 

Som ett led i det har en översyn av den fysiska verksamheten skett. 

Det har resulterat i att Designtorget satsar på en ny butik på Sergelgatan i Stockholm. 

– I och med öppningen på Sergelgatan tar vi steget att även fysiskt kunna visa fullt ut vad Designtorget står för. Vi vill sticka ut, vi vill våga tänka nytt och vi tror starkt på det arbete som nu görs för att bygga den nya Sergelstaden och vill bidra till att detta blir en inspirerande och kreativ plats mitt i Stockholms hjärta, säger Emma Klintbo Klingspor. 

I dag har Designtorget en butik i Kulturhuset vid Sergelstorg i Stockholm. Den avvecklas nu. Även den i Västermalmsgallerian i Stockholm. 

– Detta sker som ett resultat av att vi ständigt har ett krav på att samtliga av Designtorget butiker både fysiskt och online ska bidra med lönsamhet samt att vi hela tiden ser över våra butikslägen för att möta kunderna på nya ställen, som passar vår framtida affär. Därmed behöver vi tyvärr lämna våra butiker på Kulturhuset och i Västermalmsgallerian i Stockholm, säger Emma Klintbo Klingspor. 

Sedan våren 2020 har Designtorgets försäljning online fördubblats och tillväxten är fortsatt stadigt. 

Framöver vill bolaget finnas närvarande både fysiskt och online där kanalerna ska komplettera varandra. 

– Designtorget ska fortsätta att vara en positiv, lekfull och överraskande destination både som fysisk butik och online. Vi älskar att inspirera och guida våra kunder till att finna både de perfekta presenterna och framtida favoriterna säger Emma Klintbo Klingspor. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev