Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Den lokala skokedjan väljer bort köpcentrum: ”Krävs att man har stora volymer”

Publicerad: 25 februari 2021, 08:24

Foto: Getty Images

Ryns skor väljer att stänga sin butik i Erikslunds shoppingcenter utanför Västerås. Coronapandemin har slagit hårt mot verksamheten. ”Vi tror inte att det kommer att bli som förr”, säger ägaren Ulf Antman.

Ämnen i artikeln:

Skor

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ulf Antman säger till Västmanlands Läns Tidning att Ryns Skor har ett tufft år bakom sig.

– Givetvis har corona drabbat oss stenhårt, och har snabbat på en omställning som varit på gång en längre tid, säger han till tidningen.

Skokedjan väljer nu att lägga ned verksamheten i externa Erikslund shoppingcenter.

– Tyvärr tvingas vi lägga ner en butik som omsätter mycket pengar, men vi tar en enorm risk om vi chansar och är kvar på Erikslund, och vi vill inte riskera att alla butiker går i putten, säger Ulf Antman.

Hyreskontraktet sträcker sig till sista september. Butiken kommer nu att omvandlas till en outlet som ska vara öppen fram till sommaren.

Sex personer drabbas när verksamheten läggs ned.

– Det känns superjobbigt, det är det värsta vi kan göra som familjeföretag. De känns som familjemedlemmar och har jobbat i många år, men de förstår.

Ryns skor har även en butik i centrala Västerås samt en i Köping.

I Västerås blir det nu fokus på citybutiken.

– Vi tror inte att det kommer att bli som förr, människor kommer att tänka på olika sätt och vi vill utveckla och stärka våra starka sidor. I en butik som Erikslund krävs att man har stor volym, vilket är svårt att få lönsamt för små företag. Vi kan inte ta in så mycket av de stora märkena. Alternativet är att ta in mycket av de billigare, men vi tror på att tillhandahålla högre kvalitet, så kalllad slow fashion, skor som man kan ha länge, säger Ulf Antman till Vestmanlands Läns Tidning.

– Det gamla tänket har varit att vara där kundströmmarna är, men framåt tänker vi att vi ska erbjuda så bra service att man kommer till oss när man vill ha skor, då är det inte så viktigt att ha öppet sent eller på helgerna. Vi kommer att få gå ner i omsättning, men vi tror stenhårt på det vi har, fortsätter han.

Ryns skor har också en webbshop som kommer att drivas från butiken i centrala Västerås.

– Vi har redan i tre år haft det så att man via webben kan lägga undan skor för provning i butik, så behöver man inte gå runt i butiken och leta. Det kommer vi att fortsätta med. Vi var först i Sverige med den servicen, vilket har varit en bra service under corona, liksom hemkörning av skor, säger Ulf Antman.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev