Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Deichmann trotsar krisen i skohandeln – och öppnar en till butik i Malmö

Publicerad: 18 augusti 2020, 10:27

Deichmann satsar på en andra butik i Malmö –mitt i krisen för skohandeln. I slutet av augusti öppnar den tyska kedjan i Mobilia.


Ämnen i artikeln:

SkorButikDeichmannExpansion

2012 öppnade Deichmann en butik i köpcentrumet Emporia i Malmö. Nu stärker skokedjan sin närvaro på orten genom att öppna i Mobilia också.

– Vår första har haft en jättebra utveckling genom åren och därför öppnar vi nu butik nummer två i Malmö, säger Thomas Christensen, kedjans skandinaviska vd.

Mobilia byggs just nu om och Deichmann blir en av de första butikerna att öppna i nya Torghuset.

– Vi är glada över att öppna ytterligare en butik i Malmö på 400 kvadratmeter. Vi har följt utvecklingen av Mobilia länge och tack vare utvidgningen av centrumet är vi glada över att ha hittat en möjlighet att erbjuda Malmö-kunderna en till Deichmann-filial här, säger butikschefen Philip Wrede i en kommentar.

Trots ett utmanande läge för skohandeln, som drabbats hårt av coronakrisen, så väljer Deichmann alltså att fortsätta sin fysiska expansion.

– Under våren hade vi som de flesta andra detaljhandlare begränsade öppettider i våra svenska butiker. Vilket naturligtvis har varit en utmanande tid, fastän en del försäljning flyttades över till vår e-handel. Men vi tror även fortsättningsvis på kombinationen av fysiska butiker och e-handel och har ett bra omnichannel-erbjudande, så kommer därför att fortsätta den positiva utvecklingen som vi såg fram till mars, säger Thomas Christensen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

SkorButikDeichmannExpansion

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev