Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

De sa ja till varann – nytt samarbete låter Norrlandsbrudar fynda begagnat

Publicerad: 28 januari 2020, 11:28

I vår slår second handkedjan Bröllopsbruket och bloggen Sisters in Law sina påsar ihop och öppnar en gemensam butik i Umeå.


Ämnen i artikeln:

ModeSecond hand

Franchisekedjan Bröllopsbruket startades 2018 av entreprenören Frida Enslöw  i Göteborg och har sedan dess vuxit med butiker i Stocholm, Linköping och Malmö.

Intresset för konceptet med begagnade brudklänningar i butik har varit stort och i mars öppnar den första butiken i Norrland, vilket Frida Enslöw ser som ett naturligt steg på resan.

– Nu kommer äntligen blivande brudar i Norrland kunna besöka Bröllopsbruket i Umeå och få en fin upplevelse i samband med sitt val av brudklänning, säger hon.

Den nya butiken kommer att följa samma koncept som övriga butiker med ett utbud av ett hundratal begagnade klänningar varvade med nya plagg.

Butiken i Umeå ska drivas i samarbete med bröllopsbloggen Sisters in Law. I deras studio  säljer de i dag egna brudmärket Ellen Marie Bridal samt erbjuder sömnadstjänster.

Enligt Sisters in Law-grundrna Zanna Metzer och Kristina Grahn ligger Bröllopsbrukets koncept rätt i tiden.

– Bröllopsbruket har visat att man kan göra hållbarhet till ett mervärde. De gör inte avkall på vare sig service eller sortiment. Prisbilden är dessutom väldigt fördelaktig för kunden, säger Zanna Metzer.

Läs mer: Hon glamoriserar hållbarhet  – ny second hand-butik för blivande Malmöbrudar

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeSecond hand

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev