Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

De leder Jysks senaste tillskott: ”Det blir en helt ny upplevelse”

Publicerad: 21 januari 2020, 09:17

Jysk fortsätter att expandera och firar två nya butiksöppningar på torsdag: Östhammar och Kalmar.


Ämnen i artikeln:

HeminredningJysk

Läs mer: Omställningen av butiker kostar för Jysk – som inte får fira något nytt rekord

Under gångna räkenskapsåret växte Jysk med fyra butiker. Även innevarande räkenskapsår ska expansionen gå med samma hastighet och Market har redan tidigare berättat att Jysk under året kommer att öppna  i Östhammar, Hagfors och Insjön, samt i en fjärde ort där Jysk fortfarande jobbar på att kontraktet ska trilla in.

På torsdag är det dags för öppning i Östhammar och Kalmar. I Östhammar är det Jyskpremiär, i Kalmar är det återinvigning efter stor ombyggnad.

Från och med torsdag har Jysk Sverige 146 butiker när Östhammar får sin första JYSK butik. Samtidigt firas det också stort i Kalmar där JYSK butiken återinvigs efter stor ombyggnation.

–Nu längtar vi efter att få öppna. Det ska bli fantastiskt att möta Östhammarsborna. Sedan det blev klart att vi skulle öppna här är det många som frågat efter när det är dags. Vi märker att vi är efterlängtade. Det känns jätteroligt, säger Sara Nord, butikschef för Jysk Östhammar.

Östhammarsbor som velat handla på Jysk har tidigare haft butiker en timme bort, i Uppsala, Gävle och Norrtälje.

Butiken i Östhammar kommer att ligga granne med Coop och ÖoB och blir 1450 kvadratmeter stor. Utöver butiksarean ha en 200 kvadratmeter stor utegård för utemöbler. Det här är parametrar som stämmer väl in i Jysks nuvarande recept där man gärna vill ha andra retailers som grannar.

I Kalmar har butiken på Hansa City genomgått en stor ombyggnation och uppdaterats till Jysks nya 3.0-koncept.

– Butiken fångar en känsla och inspirerar kunderna. Det blir en helt ny upplevelse jämför med vad kunderna är vana vid sedan tidigare. Vi som jobbar i butiken känner oss exalterade över öppningen och att få visa upp hur butiken ser ut, säger Evelina Lundqvist, butikschef i Kalmar.

Läs mer: Danskarna fortsätter sin inbrytning i Ikealand – här öppnar kedjan

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

HeminredningJysk

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev