Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Danska nätbokhandeln tänker utmana Adlibris med lägre priser

Publicerad: 1 september 2021, 13:18

I dag lanseras danska nätbokhandeln Tales i Sverige.

Foto: Daniel Norman

I dag lanseras den danska nätbokhandeln Tales i Sverige. Vd Thomas Schnoor vill pressa priserna. ”Vi har märkt att en bok är dyrare i Sverige jämfört med Danmark.”


I dag lanseras Tales i Sverige genom att nätbokhandlaren öppnar sin svenska sajt. 

– Vi har värderat att priserna och sättet man handlar böcker på behöver konkurrens. Det vill vi skapa genom att erbjuda marknadens billigaste böcker tillsammans med den billigaste och snabbaste leveransen. Vi har en kundservice som är oerhört effektiv och där kunden alltid kan komma i kontakt med någon hos vår svenska kundtjänst. Våra medarbetare är extremt duktiga och de flesta har lång erfarenhet inom e-handel, säger Thomas Schnoor till sajten Boktugg. 

Han ser att det finns utrymme för fler bokaktörer på den svenska marknaden. 

– Det beror ju på vilken affärsmodell du opererar med och hur mycket pengar du är villig att investera, men ja, vi är säkra på att det finns plats för Tales.se i Sverige. Det blir jättespännande att bjuda in våra svenska grannar i Tales-familjen, vi hoppas att ni ger oss ett gott mottagande.  

Tales är en av Danmarks största återförsäljare av böcker online. Sedan drygt ett år tillbaka finns de i Storbritannien också. 

– I grund och botten vill vi utveckla bokmarknaden på samma sätt som vi på Zalando har utvecklat klädmarknaden. Det betyder att Tales.se också har byggts upp som en datadriven organisation vilket möjliggör att man kan möta kundens behov på ett annat sätt än vad man kunde tidigare, med hjälp av olika algoritmer. Därför har vi värderat att vi har en potential till att växa, säger Thomas Schnoor. 

Lansering i Norge väntar i november, berättar han för Boktugg. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev