Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Dags för nästa steg – här fortsätter danska möbelkedjan sin Sverigesatsning: ”Höga förväntningar”

Publicerad: 25 maj 2022, 12:23

I morgon tar danska möbelkedjan Ilva nästa steg i sin Sverigesatsning. Då öppnar en butik på handelsplatsen Väla utanför Helsingborg. ”Vi har höga förväntningar”, säger butikschefen Per Mölgaard Pedersen.


Ämnen i artikeln:

Heminredning

Market har tidigare berättat om danska möbelkedjan Ilvas expansiva planer för Sverige och att en fjärde butik ska öppna på Väla utanför Helsingborg under våren. 

I morgon torsdag är det dags. 

– Våra nya butiker i Kristianstad och Halmstad har tagits emot väldigt bra av kunderna och vi har därför höga förväntningar även på butiken här på Väla. Under tiden vi har byggt butiken har vi märkt av ett mycket stort intresse för Ilva och våra produkter, och många har varit nyfikna på vilket datum vi öppnar, säger Per Mölgaard Pedersen i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Så går det för Mio-butikerna – ladda ner hela listan här

Butiken, som blir 1 500 kvadratmeter stor, delar byggnad med Media Markt. Tio personer kommer att arbeta där. Ilva i Helsingborg kommer att erbjuda inredningslösnignar för hela hemmet. 

– Det är fantastiskt roligt att kunna välkomna ett starkt varumärke som llva till vårt handelsområde. Ilva kompletterar vår volymhandel på ett utmärkt sätt och bidrar till att ytterligare vässa vårt erbjudande, säger centrumchef Niklas Blonér. 

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Så går det för möbelhandelns 30 största – nyckeltal bolag för bolag 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Heminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev