Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Då öppnar hans storsatsning intill världscupspåret: ”En av Sveriges främsta specialister”

Publicerad: 13 maj 2020, 10:02

I oktober öppnar Ronnie Johannesson sin nya sportsatsning i Ulricehamn, där han etablerar en butik 100 meter från världscupstadion på Lassalyckan. XCC blir namnet på den.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Läs mer: Sportbutiken nischar sig – och blir granne med världscupsspåren

–  Det här är en fullskalig satsning på utrustning och service inom tre idrotter. Målet är att ta position som en av Sveriges absolut främsta specialister för utövare av längdskidor, cykel och löpning. Vi kommer rikta oss till elitutövare såväl som motionärer och nybörjare. Bra kvalitet och vassa varumärken är viktigt för alla konditionsidrottare, säger Ronnie Johannesson i en kommentar.

XCC blir en specialistbutik med fokus på de tre idrotterna. Den fysiska verksamheten kommer att kompletteras med e-handel.

I satsningen har Ronnie Johannesson knutit till sig ett antal nyckelpersoner med expertis inom respektive område.

Tidigare har han drivit en Team Sportia-butik i centrala Ulricehamn. Som Market berättat tidigare lämnar Ronnie Johannesson nu kedjan. Däremot fortsätter samarbetet vad gäller inköp med ägaren SGN Sport.

Butikslokalen börjar ta form, anläggningen kommer också att inrymma en stor servicedel för skidvallning, cykelreparationer och annan service

– Vår stora fördel blir läget bara några meter från naturen där alla våra tre idrotter pågår året runt. Kunderna ska kunna prova skidor, cyklar och skor i dess rätta element innan de köper, säger Ronnie Johannesson.

Samtidigt pågår arbetet med att hitta rätt leverantörer samt medarbetare till butiken.

– Kunskap och flexibilitet ställer höga krav på rekrytering av personal och det arbetet är igång, säger Ronnie Johannesson.

Läs mer: När sporthandlaren storsatsar – då väljer han att lämna Team Sportia

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev