Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Coop öppnar digital testbutik: ”En plats där vi kan se vad som flyger”

Publicerad: 8 december 2020, 07:20

På 25 kvadratmeter i centrala Stockholm ska Coop testa digitala lösningar och utforska nya områden. ”Vi behöver vi en plats där vi tillsammans med de mest innovativa partnerbolagen kan testa teknik i framkant”, säger affärsområdeschef Amer Mohammed.

Ämnen i artikeln:

DagligvarorButikskonceptCoopDigitalisering

DN

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Epicenter store ligger på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Där huserar flera aktörer som ska testa och utforska hur framtidens handelsplatser kan se ut.

Nu flyttar Coop in och öppnar en upplevelsebutik på en yta av 25 kvadrat.

– Det här är nästa steg i vår digitala resa. För att fortsätta stärka vårt digitala erbjudande för kund och medlem behöver vi en plats där vi tillsammans med de mest innovativa partnerbolagen kan testa teknik i framkant, för att se vad som flyger och inte flyger. Vi har redan i dag flera spännande tjänster och lösningar på gång och med vår nya annorlunda butik kan vi sätta in nästa växel i resan mot Sveriges bästa kundupplevelse, säger Amer Mohammed i en kommentar.

Butiken kommer att vara helt obemannad och utan kassor. All handling sker via appen Scan & pay. Framför allt kommer det här att vara en plats att för Coop att testa ny teknik och nya lösningar, samt utveckla appen ytterligare.

– Vi har nu tagit oss vidare till nästa nivå efter vår skarpa lansering av betaltjänsten Scan & pay. Med butiken i Epicenter store kan vi på ett effektivt sätt addera fler tjänster och funktioner till Scan & pay och fortsätta utveckla vårt erbjudande. Digitala betalningar och enkelhet är viktigt i framtidens dagligvaruhandel och nu har vi möjlighet att flytta fram våra positioner ännu mer, säger Carita Weiss, chef för betalningar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev