Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Byggmax tar sikte mot Sveg – ombyggnationen drar i gång i augusti

Publicerad: 21 juli 2021, 06:03

Byggmax ser ut att vilja öppna en butik i Sveg. Enligt en bygglovsansökan börjar ombyggnationen av fastigheten i augusti.


Ämnen i artikeln:

Byggmax

Det rapporterar Tidningen Härjedalen som skriver att kommunen har fått in en bygglovsansökan som gäller en industrifastighet bredvid Dollarstore. Av handlingarna framgår det att det är Byggmax som är intresserade av en etablering. 

Enligt ansökan är butiksytan på drygt 600 kvadratmeter. Utöver det finns en kallhall på 1 400 kvadratmeter och en brädgård på cirka 5000 kvadratmeter.

Tidningen Härjedalen har sökt Byggmax expansionschef, Sara König, utan resultat. Men Henrik Thunberg, som är regionchef på bolaget, bekräftar att Byggmax är intresserade av att etablera sig på flera ställen runtom i landet.

– Vad gäller just Sveg kan jag inte säga så mycket om, det är upp till expansionsavdelningen att uttala sig om det. Men vi expanderar hela tiden, tittar på nya orter och försöker hitta möjligheter att etablera oss, säger han. 

Den butik som ligger närmast Sveg i dag är den i Ljusdal. Enligt Tidningen Härjedalen borde Sveg bli den minsta orten som kedjan etablerar sig i.

– Vi vill finnas så nära våra kunder som möjligt och tittar hela tiden på etableringar även på mindre orter. Självklart hoppas vi att allt går i lås så att vi kan erbjuda kunderna i Sveg en Byggmaxbutik framöver, säger Henrik Thunberg. 

Enligt ansökan startar ombyggnationen av fastigheten redan i augusti. 

 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Byggmax

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev