Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Butiken blir först i Norden med The Body Shops nya koncept

Publicerad: 24 november 2020, 14:40

Butiken i Sturegallerian blir den första i Norden att få The Body Shops nya koncept Activist Makers Workshop. ”Vår plan är att uppdatera samtliga våra företagsägda butiker till det nya konceptet inom en treårsperiod”, säger Kay Berg, vd för kedjan i Sverige och Danmark.


Ämnen i artikeln:

Hälsa och egenvårdButikskonceptThe Body Shop

På torsdag, 26 november, öppnar The Body Shop sin nya konceptbutik i Sturegallerian i Stockholm.

Det är den första i Norden som byggs enligt kedjans nya satsning Activist Makers Workshop.

En miljö har skapats med målet att kunderna både ska kunna upptäcka produkterna och samtidigt inspireras till att agera för en rättvisare och vackrare värld.

Inredningen är inspirerad av en traditionell hantverksstudio och när det gäller materialval ligger fokus på återvunnet.

– De senaste två åren har vi enbart använt återvunnen butiksinredning till alla våra nya butiker och ombyggnader, något jag är extra stolt över. Vårt nya koncept bygger vidare på det initiativet samtidigt som vi utvecklar kundupplevelsen på ett annorlunda sätt. Detta är den första butiken i vår plan att uppdatera samtliga våra företagsägda butiker till det nya konceptet inom en treårsperiod, säger Kay Berg i en kommentar.

Personalen har en viktig funktion i butiken och finns till hands för personliga makeovers och delar med sig av sina expertråd

Från den 4 december erbjuds även personlig shopping. Inledningsvis kommer personalen att bära visir med tanke på smittorisken.

I butiken får kunderna möjlighet att fördjupa sig i The Body Shops aktiviströtter samt hur de själva kan agera lokalt i sitt område.

– Stockholm och Sturegallerian som val av första butik känns extra lämplig som plats för att så många av våra kunder som möjligt ska kunna bli involverade i vårt arbete, och vi kommer öppna fler butiker i övriga delar av landet de närmaste åren, säger Kay Berg.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev