Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Blomsterlandet gör ny citysatsning – och öppnar sin mest digitala butik

Publicerad: 23 april 2021, 08:11

Blomsterlandet satsar på en till citybutik. I går öppnade kedja i gallerian i Hornstull i centrala Stockholm. ”Vi ser detta som en chans att komma lite närmare kunden”, säger försäljningschef Patrik Lindgren.


Ämnen i artikeln:

HeminredningButikskonceptBlomsterlandetDigitalisering

Läs mer: Blomsterlandet blomstrar: ”Under första kvartalet hade vi en rejäl tillväxt”

I går öppnade Blomsterlandet butiken i Hornstull, alldeles intill tunnebanestationen.

– Det blir en citybutik i perfekt läge med ett anpassat och spännande trädgårdskoncept, säger Patrik Lindgren i en kommentar.

Det handlar inte om någon fullstor butik med trädgårdmarknad på utsidan.

– Intresset för att inreda med växter och att odla bara ökar – och det gäller också de som bor i lägenhet. Vi ser detta som en chans att komma lite närmare kunden och erbjuda större möjligheter att hitta produkter till hemmet, fönsterbrädan och balkongen eller takterrassen, säger Patrik Lindgren.

Sortimentet anpassat utifrån förutsättningarna. Ytan är mindre än en fullstor Blomsterlandet-butik.

– Men med hjälp av våra medarbetare kan du som kund enkelt få tillgång till hela sortimentet i vår e-handel och beställa för upphämtning i butiken.

Citybutiken blir kedjans mest digitala hittills där kundupplevelsen står i fokus. På sikt kommer kunden även att kunna interagera digitalt och handla såväl i butiken som online.

– Vi har fokuserat på mervärden, inspiration och lärande när vi tagit fram butikens digitala koncept, säger marknadschef Stephan Andersson.

I framtiden hoppas Blomsterlandet att butiken ska kunna fungera som en social mötesplats där man erbjuder föreläsningar och events. På grund av risken för smittspridning får de planerna skjutas på framtiden.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev