lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Bildspecial från premiären: I dag öppnar Ikea sitt första svenska cityvaruhus

Publicerad: 30 juni 2022, 12:43

Jenny Vasquez Ling och hennes personal i samband med öppningen av Ikeas cityvaruhus i Gallerian i Stockholm.

Klockan tio i dag klippte Ikea bandet till satsningen i Gallerian i Stockholm. ”Många har längtat efter att vi ska öppna ett varuhus i city”‚ säger varuhuschefen Jenny Vasquez Ling.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Hur många ord får jag på mig, frågar Jenny Vasquez Ling när jag ställer den klassiska frågan: ”Hur känns det”. 

I dag klockan 10 klippte Ikea bandet till sitt första svenska cityvaruhus. 

– Det känns fantastiskt, en sån lycka att äntligen få öppna och att få möta kunderna som kommer in i varuhuset. Många är glada att vi nu kommer närmare, säger Jenny Vasquez Ling. 

Varuhuset finns längst in i Gallerian, där Ikea tagit den yta i anspråk där Media Markt och Hollister tidigare hade butiker. 

– När vi pratat med folk här i Gallerian i går och nu på morgonen då är det många som har längtat efter att vi ska öppna ett varuhus i city. 

Men något fullstort varuhus är det inte frågan om. Ytan är drygt 8 000 kvadratmeter. Ikea Barkarby till exempel, som är en av Ikeas större enheter i Sverige, är 35 000 kvadratmeter stort. 

– Just nu har vi en fjärdedel av sortimentet på plats i varuhuset, resten kan beställas digitalt. Vi har försökt tänka brett och utifrån vad vi tror att kunden vill ha. Det här är något som vi får utveckla allt eftersom när vi hunnit få mer input och feedback från kunderna. 

Bild 1/9  BILDSPEL: Premiären för Ikeas cityvaruhus i Gallerian i Stockholm. Foto: Pressbilder

LÄS MER: Följ med in bakom den stora gula väggen – här bryter Ikea ny mark i Sverige 

Jenny Vasquez Ling berättar att Ikea redan fått uppskattning för matsatsningen, som också har en uteservering mot Jakobsbergsgatan. Cirkulärbutiken, där använda Ikea-möbler får en andra chans, är annat som besökare gjort tummen upp för. 

I cityvaruhuset får kunderna möjligheten att använda sin mobiltelefon när de handlar. 

– De kan skanna de varor de vill ta med sig direkt med hjälp av telefonen och sedan checka ut själva via skärmar i varuhuset. De kan också beställa varor via vår app, säger Jenny Vasquez Ling. 

Ikea kommer att ha samma öppettider som Gallerian framöver. 

– Det har varit full fart här de sista dagarna – som det ska vara – för att få färdigt allt. Vi är väldigt stolta över att vi klarade av att öppna till utsatt tid, att vi kunde hålla vårt öppningsdatum. 

LÄS OCKSÅ: Inte långt kvar till öppningen – kika in i Ikeas första svenska cityvaruhus redan nu

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev