Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Apoteket breddar sortimentet – testar nytt koncept med måltidslösningar

Publicerad: 24 september 2020, 06:41

Apoteket börjar servera frukost och lunch. I ett nytt apotek som öppnar i dag testar kedjan ett helt nytt måltidskoncept.


Apoteket öppnar i dag sitt fjärde Expressapoteket vid knutpunkten Gamlestaden i Göteborg. Express-konceptet är anpassat för trafiklägen och i den nya etableringen testas även nytt sortiment i form av måltidslösningar för frukost, mellanmål, snacks, drycker och lunch.

– Vi gör ett särskilt test på Expressapoteket i Gamlestaden med många nya produkter som vi tror att kunder i farten är intresserade av. Det är en del i arbetet att anpassa våra kunderbjudanden lokalt och vi kommer med stort intresse följa hur det nya sortimentet tas emot av kunderna, säger John Helmér, ansvarig för koncept på Apoteket, i en kommentar.

Läs mer: Apoteket omorganiserar – varslar 70 anställda: ”Möta nya kundbehoven”

Förutom måltider har butiken ett traditionellt apotekssortiment och erbjuder service och rådgivning kring läkemedel och egenvård. För e-handelskunder finns expressutlämning.

– Du kan handla läkemedel och egenvård på apoteket.se eller i appen Mitt Apotek och sedan hämta ut dem smidigt efter två timmar på det apotek som du själv väljer som utlämningsställe. Vårt apotek ligger bra till för de som vill hämta upp sina läkemedel på vägen hem, säger apotekschefen Charlotte Thylin.

Läs mer: Stockholm först ut när Doktor 24 etablerar mottagningar hos Apoteket

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev