Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Andra nyöppningen på en månad för möbelkedjan – här öppnar Chilli

Publicerad: 24 februari 2021, 14:31

I slutet av januari öppnade Chilli en butik i Örebro. Nu, en månad senare, är det dags för premiär i Linköping. ”Vi har en stark onlineaktivitet i området”, säger retailchefen Tobias Höglind.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Jakten på lokal är över – här gör Chilli snabb comeback: ”Var givet”

I morgon, torsdag, öppnar Chilli en butik i Linköping, den andra etableringen på bara en månad.

Butiken kommer att ligga på handelsplatsen Tornby och kommer att vara 1 000 kvadratmeter stor.

– Vi väljer Linköping utifrån samma synpunkt som tidigare etableringar. Vi har en stark onlineaktivitet i Linköpingsområdet, och som omniaktör arbetar vi aktivt med den positiva draghjälp som finns mellan online och fysisk närvaro vilket gör att det är ett perfekt läge för oss, säger Tobias Höglind i en kommentar.

Rätt lokal på rätt handelsplats är en förutsättning för att Chilli ska öppna butik.

– Det är viktigt för oss att hitta rätt lokal utifrån det vi erbjuder. Vi vill att läget ska kännas rätt och det gör det i Tornby. Att det är ett större handelsområde med andra möbel- och inredningsbutiker i närheten går helt i linje med vår etableringsplan, säger Tobias Höglind.

Utifrån rådande situation är det viktigt för kedjan att öppningen sker på ett så säkert sätt som möjligt för kunder och personal.

Vid premiären i Örebro fanns trängselvärdar på plats för att se till att det inte var för många i butiken samt att avstånd hålls.

Chilli kommer att agera på samma sätt i Linköping.

– Vi anpassar oss efter rådande situation och följer de riktlinjer som finns. För att ge fler möjlighet att ta del av vårt öppningserbjudande och för att undvika trängsel har vi en längre kampanjperiod än vanligt, säger Tobias Höglind.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev