Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Akademibokhandeln firar jul på Stockholms central – öppnar tillfällig butik i avgångshallen

Publicerad: 30 september 2022, 09:45

Akademibokhandeln öppnar tillfälligt på Stockholms central.

Foto: Daniel Norman

Akademibokhandeln öppnar en tillfällig butik på Stockholms central under julhandeln. ”Syftet är att synas och att få visa upp vårt sortiment på en ny plats under en hektisk reseperiod”, säger ägaren Bokusgruppens försäljningschef Johan Junehed.

Ämnen i artikeln:

Akademibokhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Akademibokhandeln öppnar en tillfällig butik på Stockholms central under julhandeln. Den öppnar i morgon, 1 oktober, och stänger 9 januari.

– Syftet är att synas och att få visa upp vårt sortiment på en ny plats under en hektisk reseperiod. Vi vill ge tågresenärerna chansen att handla sina sista minuten-klappar på ett enkelt sätt. För oss är det också viktigt att sprida läsglädje och uppmuntra till kreativitet. Tanken är att här ska det finnas något för alla smaker, säger Johan Junehed i en kommentar. 

Butiken kommer att ligga precis under de stora skyltarna i avgångshallen som aviserar avgående- och ankommande tåg. Där får passerade möjlighet att köpa något till resan eller kanske en present. 

LÄS OCKSÅ: Här testar bokjätten nya grepp – innan det rullas ut brett: ”En läroprocess”

Pop up-formatet är inte nytt för Akademibokhandeln. Sommaren 2021, under pandemin, hade kedjan en buss som besökte semesterorter från Piteå i norr till Malmö i söder. 

Inför julen i fjol öppnades en tillfällig butik i Tyresö centrum. 

– Formatet är ett effektivt sätt för oss att visa upp oss på nya ställen. Det ger nya kunder chans att se och upptäcka vårt sortiment. Det är också en viktig del i vår strategi för fysisk butik, som fortsatt står sig stark, sägerr Johan Junehed.

LÄS OCKSÅ: Bokus vd tror på fysiska bokhandelns dragningskraft: ”När man får gå ut ser vi att kunderna strömmar tillbaka”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev