måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Zalando krossar nya barriärer – fortsatt tillväxt och en miljard besökare

Publicerad: 31 oktober 2019, 06:21

Foto: Shutterstock

Zalando nådde nya höjder under det tredje kvartalet. Försäljningen steg med 26,7 procent och för första gången nådde e-handlaren en miljard besök under ett och samma kvartal.

Ämnen i artikeln:

ZalandoE-handelModeEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Zalando fortsatte att växa under det tredje kvartalet. E-handlaren omsatte 1,5 miljarder euro(drygt 17 miljarder kronor), en tillväxt på 26,7 procent från i samma period i fjol.

– Vi växer i snabb takt på alla marknader, säger ekonomichefen David Schröder i en kommentar och konstaterar att 2019 varit ett framgångsrikt år för Zalando.

Utvecklingen såg särskilt bra ut i Spanien, i Tjeckien och i de nordiska länderna, skriver e-handlaren i ett pressmeddelande.

Under kvartalet hade sajten över en miljard besökare och den antalet aktiva kunder växte med 17,5 procent till 29,5 miljoner.

– Vi hade ett starkt tredje kvartal med fler aktiva kunder som mer frekvent letar efter inspiration hos Zalando, säger David Schröder.

Rörelseresultatet landade på 6,3 miljoner euro(drygt 72,5 miljoner kronor).

– Vi vill behålla tillväxttakten och göra ett bra avslut på året och ser fram emot att fira cyber week och storhelgerna med våra kunder, säger David Schröder.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev