Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Undersökning: Fler handlar mer online – och tänker fortsätta med det

Publicerad: 8 april 2020, 06:49

Foto: Shutterstock

Andelen konsumenter som gör mer än hälften av sina inköp online har ökat i och med coronakrisen. Sex av tio uppger att de kommer att fortsätta handla på nätet även när läget stabiliserat sig. Det visar en ny undersökning som fokuserar på Europas största e-handelsmarknader.

Ämnen i artikeln:

E-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I en undersökning som Kantar gjort på uppdrag av Detail Online uppger 20 procent av konsumenterna globalt att de handlar mindre i fysisk butik. Nio procent gör i stället fler inköp online och 32 procent säger att de ska öka sin e-handel framöver.

På de tre största e-handelmarknaderna i Europa, Tyskland, England och Frankrike, har andelen konsumenter som gör över hälften av sina inköp online vuxit med 25 till 80 procent.

– För tillfället ligger fokus på det nödvändiga som mat och apoteksvaror, men rapporten visar att de stora e-handelskategorierna kommer att studsa tillbaka till ännu högre nivåer när epidemin har passerat, säger Detail Onlines grundare Joakim Gavelin.

Sex av tio av dessa konsumenter uppger dessutom att de kommer att fortsätta handla online i samma utsträckning även efter krisen.

Trots att många håller hårdare i plånboken uppger 80 procent av konsumenterna som deltagit i undersökningen att de kommer att handla e-handla under 2020.

–  Denna rapport visar att den förändring i konsumenternas beteende som tidigare beräknades ta tre till fyra år i stället nu sker inom loppet av ett par månader, säger Joakim Gavelin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev