Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Tre boklådor har blivit två - så vill Adlibris satsa fysiskt framöver

Publicerad: 16 april 2019, 11:51

Två butiker återstår efter att Adlibris har stängt på Regeringsgatan i Stockholm. E-handlaren utesluter inte nyöppningar framöver. ”Det är givetvis oerhört intressant”, säger Evelina Mikaelson, ansvarig för de fysiska butikerna.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningAdlibris

Läs mer: Två boklådor i Stockholm – då satsar Adlibris på mer än bara böcker

I november 2015 öppnade Adlibris sin första butik på Regeringsgatan i Stockholm. Drygt tre och ett halvt år senare har den stängt.

– Vårt hyreskontrakt var tidsbegränsat och har nu löpt ut, säger Evelina Mikaelson till Market.

E-handlaren har ytterligare en butik i Stockholm, samt en i Göteborg.

Någon ny etablering i Stockholm är inte planerad.

– Just nu fokuserar vi på att implementera vår spännande last-mile satsning fullt ut i lokalen på Kungsgatan. Butiken blir inte bara Adlibris showroom utan även ett äkta citylager, en förlängd arm av vår logistikanläggning i Morgongåva.

Genom satsningen kommer e-handlaren närmare kunden, menar Evelina Mikaelson, och därmed finns inte behov av ytterligare lokal i Stockholm just nu.

Däremot stänger hon inte dörren för fler butiksetableringar framöver, då inte bara i Stockholm.

– Det är givetvis oerhört intressant att på sikt kunna expandera och ta vår last-mile satsning till andra städer. Vi är mer än en vanlig butik och kommer att ständigt utvecklas för att möta framtiden tillsammans med våra kunder.

Tidigare har representanter för Adlibris sagt till Market att e-handlaren letar lokaler i nordiska storstäder som Oslo och Helsingfors också, men det sökandet har lagts på is.

– Vi letar inte aktivt just nu. Men med rätt plats, lokal och förutsättningar så ser vi i alla fall inga som helst begränsningar vad gäller expansion, säger Evelina Mikaelson.

Läs mer: Då öppnar Adlibris butik i Göteborg – på gång med lokal i Oslo också

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev