tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Tradera och Klarna i samarbete – lanserar helt ny funktion: ”Tajmar mångas årliga utrensning”

Publicerad: 17 januari 2023, 06:24

Stefan Öberg, vd på Tradera.

Foto: Pressbilder

I dag lanserar Klarna, i samarbete med Tradera, en helt ny funktion som gör det möjligt för användare att sälja vidare sina tidigare köp direkt via Klarna-appen.

Ämnen i artikeln:

KlarnaE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Ola Nevander: Klockan klämtar för handeln – sex faktorer som visar hur hårt krisen slår

Den svenska banken Klarna och marknadsplatsen för begagnat, Tradera, lanserar i dag en tjänst som gör det enkelt att sälja vidare sina tidigare Klarna-köp.

Har du ett gammalt föremål du köpt via Klarna och som du inte längre använder, kan du göra så att en Tradera-annons automatiskt fylls med bilder och produktbeskrivning.

Funktionen kommer i sinom tid även att kunna ge ett rekommenderat pris för varan.

– Klarnas app erbjuder redan konsumenter “the smoothest way to shop”. Tillsammans med Tradera erbjuder vi numera även det enklaste sättet att sälja vidare sina produkter och gör det lätt för konsumenter att förlänga livet på sina prylar och tjäna pengar på samma gång. Den nya funktionen tajmar mångas årliga utrensning och svarar upp mot efterfrågan av cirkulära shoppingtjänster hos våra användare som vi kunde se när vi lanserade våra hållbara kollektioner förra året, säger Klarnas produktchef David Fock i en kommentar.

Andrahandsmarknaden har vuxit de senaste åren och Tradera har mellan åren 2019-2021 sett en tillväxt i företagets säljvolym på 37 procent.

Trots detta visar en ny undersökning av YouGov att nästan var tredje svensk aldrig har sålt en produkt vidare online.

Skälen för detta uppgavs av 39 procent vara på grund av att det tar lång tid att skapa en annons.

Detta problemet försvinner i och med lanseringen av den nya funktionen, då skapandet av annonsen automatiseras till stor del.

– Att sälja vidare sina ägodelar är ett av de bästa sätten man som konsument kan vara med och bidra till den cirkulära ekonomin. Onlinemarknaden för second hand och begagnat har haft en anmärkningsvärd tillväxt under de senaste åren och speglar ett större skifte mot fler köp av begagnat. Skiftet är tydligt på Tradera där begagnade saker får nya ägare var tredje sekund. I samarbete med Klarna gör Tradera det nu enkelt för miljoner svenskar att sälja vidare sina tidigare köp, tjäna lite pengar, samtidigt som de gör något bra för planeten, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Den nya funktionen är tillgänglig för svenska Klarna-användare med start i dag.

LÄS OCKSÅ: Total kris eller köpfest? – 29 branschprofiler om trenderna som förändrar handeln 2023

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev