Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Teknikmagasinet satsar online med ny e-handelsplattform

Publicerad: 4 maj 2022, 09:00

Teknikmagasinet tar ett nytt grepp om sin e-handel med en ny e-handelsplattform i sikte. Den nya lösningen ska göra kundresorna tydligare samtidigt som den effektiviserar interna processer.

Ämnen i artikeln:

TeknikmagasinetE-handel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Kedjan drar i gång ett projekt som bland annat innefattar samarbete med partners som Storm Commerce och Grebban samt en ny e-handelsplattform. Förutom att skapa en bättre funktionalitet och köpupplevelse för kunderna ska lösningen också bidra till en hög grad av effektivisering i det interna arbetet. 

Eftersom Teknikmagasinet har både centrallager och lager i butikerna blir hantering av flera lagerställen också viktig i den nya lösningen. Kedjan vill på sikt även addera lager på andra marknader. 

– Vi kommer att kunna effektivisera arbetssätt, minska tiden för administration, få bättre möjligheter att ta fram rapporter och fler automatiserade flöden. Även enklare produkt- och kampanjhantering väntas, säger Sema Schmidt, kommersiell chef på Teknikmagasinet. 

Den nya satsningen ska bland annat göra det enklare för kunderna att handla online genom att göra kundresorna tydligare. 

– Som alltid med den här typen av projekt, oavsett vilken lösning man väljer, blir det lätt ringar på vattnet och vi passar därför på att se över andra områden kopplat till vår e-handel. Parallellt med det som pågår runt om i världen och som påverkar logistik och varuförsörjning, behöver vi även se över våra inköpsprocesser och strategier för att skapa förutsättningarna vi behöver för att kunna ställa om och driva tillväxt. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev