lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Stora delar av Nellys styrelse byts ut – här är de nya namnen

Publicerad: 2 maj 2023, 11:41

Foto: Pressbild

Inför Nellys årsstämma nu i maj kan det ske stora förändringar i e-handlarens styrelse. Här är de nya namnen som föreslås.

Ämnen i artikeln:

NellyDetaljhandelnE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I torsdags förra veckan bekräftade Nelly att valberedningen föreslagit nya namn till bolagets styrelse.

LÄS OCKSÅ: Stor undersökning – 6 000 talanger: Här är våra favoritföretag i handeln

Ebba Ljungerud, Axel Medefelt och Lennart Sparud föreslås som nya ledamöter, där Ebba Ljungerud föreslagits att väljas som ny styrelseordförande på årsstämman.

Hon är i dag styrelseledamot i Canucci, Star Stable Entertainment och Nordisk Games. Dessutom är hon också föreslagen styrelseledamot hos en annan e-handlare, Rugvista.

Den nuvarande ordförande Mathias Pedersen, samt ledamöterna Sandra Backlund och Maj-Louise Pizzelli, ställer inte upp för omval.

– På aktieägarnas vägnar vill jag tacka för det engagemang, ledarskap och den energi som Mathias har bidragit med, först som ekonomidirektör och sedan som vd för Qliro Group och därefter som ordförande i styrelsen och revisionsutskottet i Nelly. Mathias har varit instrumentell för de strategiska initiativ som skapat dagens Nelly. Jag vill även tacka Maj-Louise Pizzelli och Sandra Backlund för deras värdefulla insatser för Nelly, kommenterar valberedningens ordförande Jonathan Sundqvist förändringarna.

LÄS OCKSÅ: Toppchefernas tunga extraknäck – vd:n självkritisk: ”Kanske lite för många”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev