måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Stjärnurmakarna lanserar cirkulär marknad – i nätbutiken

Publicerad: 8 november 2022, 10:16

Idag sjösätter Stjärnurmakarna sin nya digitala plattform för begagnade klockor och smycken. ”Det känns naturligt för oss att kunna erbjuda en cirkulär marknad på vår egen sajt” säger Peter Simonsson, vd på Stjärnurmakarna.

Ämnen i artikeln:

E-handelSecond hand

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Tjänsten innebär att kunder nu kan handla pre-owned och vintage-produkter online

från kedjans lokala butiker i landet. 

Målsättningen är att skapa en marknadsplats för second hand-försäljning som bidrar till en mer hållbar och cirkulär konsumtion.

– Konsumentbeteendet förändras i rask takt och vi ser hur dagens kunder efterfrågar second hand-produkter och ett sätt att handla mer hållbart i en allt högre utsträckning. Något som i sin tur gynnat en handfull stora marknadsplatser och aktörer, inte minst inom vår kategori. Därför känns det naturligt för oss att även kunna erbjuda en cirkulär marknad på vår egen sajt och e-handelsbutik, för klockor och smycken. Flera av våra handlare jobbar redan med detta lokalt och nu ger vi dem en kanal att nå ut bredare, säger Peter Simonsson, vd på Stjärnurmakarna, i en kommentar.

Till en början erbjuds kunderna att handla från Stjärnurmakarnas lokala auktoriserade butiker och det sortiment som är publicerat online. 

I steg två kommer det att finnas möjlighet att sälja direkt till konsument, vilket innebär att kedjans kunder kan använda marknadsplatsen för att själva sälja vidare begagnade klockor och smycken som tidigare inhandlats hos Stjärnurmakarna. 

Plattformen är utvecklad av greentech-bolaget reCRQL. 

LÄS OCKSÅ: Succéflytten – från externhandeln till city: ”Inte vana vid att se det” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev